Броени часове до първия вот на недоверие към кабинета Денков. Депутатите

...
Броени часове до първия вот на недоверие към кабинета Денков. Депутатите
Коментари Харесай

Броени часове до първия вот на недоверие към кабинета "Денков"

Броени часове до първия вот на съмнение към кабинета " Денков ". Депутатите се събират изключително на следващия ден, с цел да обсъдят, а 24 часа по-късно и да гласоподават настояването на опозицията.

Напрежението в бранш " Енергетика " и нестихващите митинги изпратиха властта на изпит. 

Българска социалистическа партия се причисли към „ Възраждане “ и „ ИТН “ в настояването

" Аргументите, когато се внася подобен избор на съмнение постоянно са и политически, т.е. опозицията да показа опция на решаването на проблемите, в тази ситуация в енергетиката ", каза преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

Минимум 121 гласа са потребности, с цел да успее вотът на съмнение. Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " ИТН " и самостоятелният народен представител Радостин Василев обявиха общо 72 гласа " за " събаряне на държавното управление.

Бойко Борисов подлага на критика министри, само че поддържа кабинета

Съдбата на кабинета " Денков " е в ръцете на некоалиционните сътрудници в ръководството – ГЕРБ и Движение за права и свободи. Които имат часове, с цел да решат – да дадат ли избор на доверие, или да застанат в полето на опозицията. Двете обединения имат общо 105 места в пленарната зала.

За да падне държавно управление двете обединения би трябвало да дадат гласове " за ". В случай, че не гласоподават, това няма да заплаши живота на кабинета.

По-голямата част от депутатите от „ Възраждане “ и Има Такъв Народ към този момент са се подписали

" При гласуването е належащо да вземат участие повече от половината от всички народни представители, с цел да бъде намерено съвещанието ", сподели Киселова.

Ако опозицията не събере изчезналите 49 гласа, изпитът за държавното управление ще е сполучлив. Следващият избор на съмнение на тематика " Енергетика " е позволен най-рано след шест месеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР